Sramotno: Golman Crystal Palacea oslobođen optužbi za nacistički pozdrav

Imao je više sreće nego pameti

Sramotno: Golman Crystal Palacea oslobođen optužbi za nacistički pozdrav

S. Grebović

Prvi golman reprezentacije Velsa i donedavno prvi izbor među stativama u Crystal Palaceu, Waynea Hennessey, privukao je veliku pažnju evropskih medija jednim svojim gestom.

Fudbalski savez Engleske početkom godine pokrenuo je istragu protiv čuvara mreže Crystal Palacea Waynea Hennesseya zbog nacističkog pozdrava.

Naime, nakon pobjede svog tima u okviru FA kupa, za vrijeme slavlja u jednom noćnom klubu uhvaćen kako salutira prepoznatljivim nacističim pozdravom sa podignutom rukom.

Engleski mediji su odmah osuli paljbu po golmanu Palacea, pokrenut je i postupak protiv njega zbog mogućnosti da se koristio nacističkim pozdravom, ali su sada sve optužbe odbačene!

Njegovo jalovo objašnjenje bilo je kako nije imao namjeru da bilo koga uvrijedi, da je to puka slučajnost i da uopšte nije znao da je to nacistički pozdrav?!

Potražite više informacija na temu Premier league:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi