Srbi već traže zamjenu za Piksija - Četiri su glavna kandidata, među njima i bivši selektor BiH
FOTO: EPA

Tvrde mediji iz Srbije

Srbi već traže zamjenu za Piksija - Četiri su glavna kandidata, među njima i bivši selektor BiH

Esmer Oštraković

Reprezentacija Srbije na neslavan način završila je nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu koje se igra u Njemačkoj.

Nakon uvodnog poraza od Engleske nisu Srbi uspjeli upisati pobjedu niti protiv Slovenije, a ni protiv Danske, te su na taj način već nakon grupne faze završili svoj nastup na Euru.

Kako stoje stvari selektor Srbije nakon debakla na Euru neće ostati Dragan Stojković Piksi koji će dobiti otkaz.

Mediji iz Srbije već su krenuli u potragu za njegovim nasljednikom, a prema njihovim informacijama četiri su glavna kandidata koja bi mogla sjesti na klupu Srbije.

Naredno okupljanje Srbije zakazano je za početak septembra i već tada bi novi selektor trebao obaviti svoje prve treninge sa reprezentacijom Srbije.

Oglasi

Prvi kandidat za klupu Srbije je Slaviša Jokanović.

Radi se o treneru koji ima sjajan CV, a i to je čovjek koji je prvi "pik" navijača Srbije.

Trenutno nema angažman što naravno itekako ide u prilog čelnicima Srbije ukoliko ga budu htjeli pokušati angažovati.

Jokanović je naravno igrao za Srbiju, te je odigrao 64 utakmice, a sada bi se mogao u reprezentaciju vratiti u ulozi selektora.

Trenerskim poslom se počeo baviti 2007. godine kada je sjeo na klupu Partizana, a nakon toga vodio je brojne klubove među kojima su Watford i Fulham.

Oglasi

Drugi kandidat je Vladimir Ivić

Radi se također o igraču koji je u toku karijere igrao za Partizan, a ima bogato iskustvo na klupskom trenerskom nivou.

Vodio je u karijeri PAOK, kao i Watford, te klubove u Rusiji.

Treći kandidat je Miroslav Đukić

Bio bi to njegov povratak na klupi Srbije. Samostalno je vodio Partizan i bio je upravo selektor Srbije, a nakon toga otisnuo se u inostranstvo.

Oglasi

Vodio je Valenciju, kao i još neke kluboive, a zarnji klub bio mu je Sporting iz Gijona.

Posljednji kandidat koji se spominje je Savo Milošević

Radi se o čovjeku koji je zadnji angažman imao na klupi Bosne i Hercegovine koju nije uspio odvesti na Evropsko prvenstvo.

On je kao trener osim BiH vodio Partizan i Olimpiju iz Ljubljanje, a sada kotirao visoko među kandidatima za klupu Srbije.

Top Komentari

user1676220539
Ja mislio da hoce Kodru ili Mešu :)…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi