"Srbi i Hrvati ne mogu da se gledaju"

Argentinac iz Crvene zvezde tvrdi

"Srbi i Hrvati ne mogu da se gledaju"

A. Čaušević

Nakon raspada Jugoslavije nastalo je veliko sportsko rivalstvo između Hrvatske i Srbije, međutim opći dojam je da to ponekad i prelazi granice normalnog. 

Prije nekoliko sedmica navršilo se 30 godina od famoznog sukoba navijača Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama na Maksimiru.

Na tu temu govorio je i Mateo Garcija, mladi argentinski ofanzivac koji je od prošlog ljeta član novog-starog prvaka Srbije.

"Prošlo je 30 godina. Srbin ne može da čuje za Hrvata, ne mogu da se gledaju. Rivalitet prelazi granice sportskog, to je nacionalizam", kazao je Garcija za argentinske medije. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Srbije su od raspada Jugoslavije odigrali nekoliko međusobnih duela.

U četiri utakmice za pobjedu su uspješniji Vatreni, dok su preostala tri susreta okončana neriješenim rezultatima.

Top Komentari

Malilav22
Ustaše i cetnici ti najveca gamad iz bivše juge zato skoro da i nema Srba u Hrvatskoj odnosno Hrvata u Srbij. Jedino u BiH gdje su manjina i Bošnjaci vecina mogu da se medju sobdno merze u istoj drzavi .
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi