Srbija bez dvije najveće zvijezde gostuje Luksemburgu

Problemi za Orlove

Srbija bez dvije najveće zvijezde gostuje Luksemburgu

S. Grebović

Reprezentacija Srbije će večeras u okviru grupe šestog kola kvalifikacija za plasman na EURO gostovati ekipi Luksemburga.

Srbija je nakon poraza u prošlom kolu na svom terenu od Portugala 4:2 praktički ostala bez šansi da se dokopa Evropskog prvenstva preko kvalifikacija, ali će kao i naša reprezentacija imati džoker u vidu baraža za Ligu nacija.

Orlovi su bili prvoplasirana selekcija u svojoj grupi lige C pomenutog takmičenja pa će s toga morati usmjetiti na Ligu nacija.

Večeras ih u kvalifikacijama očekuje duel sa Luksemburgom, koji u posljednje vrijeme bilježi neke sjajne rezultate, pogotovo u klupskom fudbalu gdje je tamošnji Dudelange već drugu godinu za redom izborio učešće u Ligi Evrope.

U večerašnjoj utakmici selektor Srbije Ljubiša Tumbaković bit će lišen usluga svog ponajboljeg, ako ne i najboljeg igrača Dušana Tadića, koji nije ni otputovao na ovo gostovanje zbog problema sa preponama. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tadić nije jedini koji zbog povrede nije na raspolaganju selektoru Tumbakoviću. Luka Jović koji se ranije žalio na povredu također nije u stanju da pomogne svojoj ekipi u večerašnjem susretu, pa se igrač Reala već zaputio put Madrida.

Susret Luksemburg-Srbija počinje u 20:45.

Promo

Top Komentari

seibeg
pobjeda Luksemburga
1 0
BHNACIONALISTA
Hebo smrdiju boli me .urac za njima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi