Srbija bez problema do četvrtfinala Eurobasketa
Foto: EPA

Mađarska preslaba za Orlove

Srbija bez problema do četvrtfinala Eurobasketa

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Ova selekcija je u susretu osmine finala pobijedila Mađarsku rezultatom 86:78.

Odlično je Srbija ušla u meč. Dominirali su u uvodnim minutama, imali su plus 13 u jednoom trenutku (16:3), a nakon deset minuta igre bilo je osam razlike, 24:16.

Mađarska se međutim nije predavala. Nekoliko puta su tokom druge dionice opasno ugrozili vodstvo protivnika. Dolazili su na minus četiri, ali više od toga nisu mogli. Srbija je na odmor otišla sa sedam poena prednosti, 48:41.

Srbija je bez većih problema održavala prednost tokom treće dionice. Prednost se kretala između 10 i 18 razlike, a u posljednju četvrtinu se ušlo sa plusom od 16 poena, 69:53.

Mađari su pokušavali na sve načine da se vrate u meč. Ipak, sve što su uspjeli je da izbjegnu katastrofu i na kraju su u tome uspjeli, te uzdignute glave napuštaju Istanbul.

Ognjen Kuzmić i Bogdan Bogdanović su predvodili Srbiju sa po 17 poena, dok je kod Mađarske Perl ubacio 21.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije