Srbija bolja od Francuske za prvo mjesto

Eurobasket

Srbija bolja od Francuske za prvo mjesto

Edmir Škorić

Košarkaši Srbije savladali su Francuku sa 77:65 u susretu posljednjeg kola druge faze Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Srbija je pobjedom završila drugi krug na prvom mjestu, dok je Francuska završila iza Litvanije na trećem mjestu. 

Srbija je dobro otvorila meč i poenima iskusnog Nenada Krstića povela s 11:5. Krajem prve četvrtine u igru kod Srbije ušao je Štimac, koji je održavao prednost Orlova. Sa 19:17 su Srbi dobili prvu dionicu. 

U drugoj dionici Srbija ponovo postiže 19 koševa, a Francuzi tri manje nego u prvoj četvrtini (14), pa izabranici Dušana Ivkovića do odmora imaju solidnih sedam poena razlike. Do kraja utakmice Srbija nije ispustila prednost. 

Uspjeli su Francuzi da se primaknu na sedam poena nakon pada u igru Srbije, ali Nedović je pogodio trojku, pa se Srbija ponovo odvojila na preko 10 poena razlike. 

Srbija je imala raspoloženog Krstića, koji je ubacio 19 poena, dodao četiri skoka i četiri asistencije. Mladi Nedović je pridodao 17 poena uz tri skoka i jednu asistenciju. Bogdanović je ubacio 14 uz pet skokova i dvije asistencije. 

U redovima Francuske čak četvorica su imali po 12 poena na kraju. Batum je ubacio 12 uz sedam skokova i dvije asistencije, Ajinca također 12 uz četiri skoka i dvije asistencije, Diaw je pored 12 poena dodao pet skokova i jednu asistenciju, De Colo uz 12 i dva skoka... Toni Parker nije imao svoju noć. Ubacio je 10 poena uz pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.