Piksi potezom pred EP oduševio Srbiju: "Jedan tim, srcem svim"
Sjajan potez selektora Srbije (Foto: AFP)

Stojkoviću želja ispunjena

Piksi potezom pred EP oduševio Srbiju: "Jedan tim, srcem svim"

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi imao je zanimljiv prijedlog prema Fudbalskom savezu koji je odmah prihvaćen. On je odlučio da svi selektori omladinskih kategorija dođu u Njemačku i budu dio Orlova.

Srbija se nakon 24 godine čekanja plasirala na Evropsko prvenstvo, a da bi pokazali kakvo jedinstvo vlada među svima unutar ekipe u Fudbalskom savezu ove zemlje odlučili su pokazati prihvaćanjem zahtjeva kojeg su imali selektor Dragan Stojković Piksi i direktor Stevan Stojanović.

Oni su odlučili na Euro pozvati sve selektore mladih kategorija Srbije. Oni će biti uz Orlove tokom EP-a i bit će sastavni dio tima selektora A selekcije. Naravno, neće imati utjecaja na njegove odluke već su tu čisto kao dodatna podrška.

U Njemačku su već stigli Ljubinko Drulović, Radovan Krivokapić, Aleksandar Luković i Jovan Damjanović, a iz Fudbalskog saveza Srbije su poslali snažnu poruku: "Jedan tim, srcem svim! Srbija!"

Ovo je svakako potez vrijedan svake pohvale od strane Piksija i Stojanovića. Srbija želi pokazati kako svi selektori rade skupa za bolju budućnost fudbala u ovoj zemlji.

Oglasi

Podsjetimo, Orlovi su u grupi sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije. Imaju realne šanse za prolaz dalje i vidjet ćemo hoće li u tome uspjeti.

Na otvaranju prvenstva Srbija će 16. juna u Gelsenkirchenu igrati protiv Engleske, četiri dana kasnije u Minhenu igraju protiv Slovenije, a posljednji meč grupne faze 25. juna igrat će s Dancima. Domaćin je također Minhen.

Grupa je uz malo sreće itekako prolazna. Napadački dio tima je ono u što se Orlovi najviše uzdaju i sigurno je da mnoge selekcije strahuju od imena kao što su Mitrović, Vlahović, Jović, Tadić...

Navijači Srbije ne vjeruju Piksiju

Ogroman broj navijača reprezentacije Srbije ne vjeruje da će nacionalni tim uspjeti napraviti nešto više na Evropskom prvenstvu.

Oglasi

Igra koju su prikazivali u prijateljskim utakmicama ne daje previše nade za uspjeh. Istina, bio je tu dobar meč protiv Švedske, no prethodni dueli donijeli su brojne propuste.

Također, Piksi nema previše podrške. Dosta je onih koju smatraju da je na funkciji samo zato što je sluga režima Aleksandra Vučića i da Srbija može angažovati mnogo bolje stručnjake.

Stojković je reprezentaciju Srbije preuzeo u martu 2021. godine. Odradio je ukupno 39 utakmica uz učinak od 22 pobjede, sedam remija i 10 poraza.

Krenuo je veoma dobro. Srbija je igrala atraktivno, no uslijedio je popriličan pad u igri kojeg navijači ne mogu gledati.

Piksi je prije reprezentacije Srbije radio u Kini i Japanu. Vodio je šest godina japansku Nagoyu, te četiri i po godine kineski Guangzhou R&F.

Top Komentari

BosanskaSvedska
@AlphaStrong Evo ga jedan vojo jedan sapun!
2 1
Zax
Idemo breeeeee
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi