Kosovski novinar pokazao albanskog orla pred tribinom punom Srba
Novinar s Kosova iskoristio priliku (Foto: EPA)

Nevjerovatna scena u Gelsenkirchenu

Kosovski novinar pokazao albanskog orla pred tribinom punom Srba

Midhat Šljivak

Nevjerovatna scena dešavala se večeras na utakmici Srbije i Engleske u Gelsenkirchenu. U centru pažnje bio je kosovski novinar Arlind Sadiku.

Novinar s Kosova Arlind Sadiku izvještava večeras iz Gelsenkirchena s utakmice Srbije i Engleske. On je to iskoristio kako bi isprovocirao navijače Orlova i u tome je očigledno uspio.

Stajao je Sadiku na nekoliko metara od gomile navijača Srbije, izvještavao je za televiziju, a zatim je uslijedio potpuno neočekivan potez.

Okrenuo se Arlind prema tribini na kojoj su se nalazili srpski navijači. Zatim je pokazao 'albanskog orla' i potom je nastavio raditi svoj posao.

Srpski navijači nisu primijetili ovaj trenutak. Da jesu sigurno bi bilo reakcije, ali definitivno je Sadiku našao pogrešno mjesto da radi ovakve stvari.

Pogledajte kako je Arlind Sadiku pokušao isprovocirati navijače Srbije. Pitanje je samo šta bi se desilo da su ga uočili. Vjerovatno bi nastao potpuni haos.

Oglasi

Za Srbe pokazivanje dvoglavog orla simbolizira Veliku Albaniju, no Albanci tvrde da je to samo simbol sa zastave i da se time ističe nacionalnost.

Orlove su prethodno ovakvim simbolima provocirali momci s Kosova koji igraju u dresu reprezentacije Švicarske. Granit Xahaka i Xherdan Shaqiri su na Svjetskom prvenstvu na taj način slavili golove i pobjede.

To je naravno izazvalo revolt kod Srba. I ovo će večeras sasvim sigurno dodatno podići tenzije.

Oglasi

S tribina se čuje 'Kosovo je Srbija'

Navijači Srbije i ovaj meč su iskoristili kako bi poslali političke poruke s tribina. Ponovo se čulo da je 'Kosovo Srbija'.

Srbija se naravno nikada neće pomiriti s činjenicom da je Kosovo nezavisna država. Oni je još uvijek predstavljaju dijelom svoje zemlje.

Zbog toga i koriste sportske događaje da uzvikuju parole posvećene Kosovu. One su konstantne.

Tako je bilo i večeras u Gelsenkirchenu. S tribina su se dugo čuli povici ka ovoj državi, a tu su i brojni simboli među navijačima.

Top Komentari

Adrian
Muda ko dinje.
2 0
user1676717906
Bravo majstore
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi