Loše, loše i jako dosadno - Englezi "jedva" protiv Srbije!
FOTO: EPA

Minimalna pobjeda Engleske

Loše, loše i jako dosadno - Englezi "jedva" protiv Srbije!

Esmer Oštraković

Svoju prvu utakmicu na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu odigrale su reprezentacije Engleske i Srbije, a pobjedu je ostvarila Engleska sa 1:0.

Bili su Englezi apsolutni favoriti na ovoj utakmici, ali u prvom poluvremenu to baš i nije išlo tako glatko kao što se činilo da će biti.

Uvodne dvije minute utakmice protekle su u kruženju Engleza na nekih tridesetak metara od gola Srbije, ali bez nekog konkretnijeg pokušaja.

Nakon toga praktično ništa do 13. minute kada Bellingham koristi grešku igrača Srbije i postiže gol za vodstvo Engleske.

Ispao je Kostić, Saka je sjajno centrirao, a Bellingham se sjajno snašao i matirao golmana Srbije.

U 20. minuti velika greška Engleza pred svojim golom. Arnold je izgubio loptu, bomba Mitrovića, ali lopta ide malo pored gola.

Oglasi

Dvije minute kasnije dobra šansa za Englesku odlazi u nepovrat. Rice je bio iznenađen što je lopta prošla do njega i nije reagovao najbolje.

Pravi zicer je u 25. minuti imao Kyle Walker. Pretrčao je pola terena desni bek Engleske, ali na kraju šutira malo pored gola.

Srbi su se probudili u posljednjih deset minuta, probali su da naprave šansu, ali nisu uspjeli obziljnije zaprijetiti Englezima.

Drugo poluvrijeme, tačnije njegov početak pripao je Srbiji, dok su Englezi djelovali dosta izgubljeno u odbrani.

Tražili su igrači Srbije penal u 59. minuti nakon što je Mitrović oboren u kaznenom prostoru, ali sudija se nije oglasio.

Oglasi

Mnogo sreće imali su Englezi u 66. minuti. Tadić je sjajno dodao do Luke Jovića koji je htio primiti loptu, ali je to uradio na katastrofalan način.

Nakon toga praktično ništa se nije događalo do 77. minute kada je Rajković napravio fenomenalnu odbranu. Kane je šutirao glavom sa dva ili tri metra, ali Rajković je to odbranio zaista fenomenalno.

Fenomenalnu odbranu imao je i Pickford u 82. minuti nakon što je sjajno potegao Vlahović sa dvadesetak metara.

Do kraja utakmice nije bilo prilika, Englezi su praktično čuvali loptu i samo čekali kraj utakmice, ali nisu djelovali onako kao što se od njih očekuje jer su prvi favoriti za osvajanje ovog turnira.

Srbija - Engleska 0:1

Srbija: Rajković - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Lukić, Milinković-Savić, Gudelj, Kostić - Vlahović, Mitrović

Engleska: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Trippier, Aleksander-Arnold, Rice, Saka, Bellingham, Foden i Kane

Top Komentari

juve10
E vlasi, glavu gore. Pobijedili ste, imali ste isto šuteva, sada hitna sjednica Vlade i lagano slavite
8 0
kameni_grad
Pozdrav za balij* ,tj obrezane ,poturice koji su bili kraj ekrana i gledali Srbe na velikom takmicenju…vi se posvetite tome da budete sparing partner to vam je maks
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi