Najbolji Srbin s Eura pravi nestvarni transfer: Milioni, luksuzna vila, avion za Beograd kad hoće...

Posao od 25 miliona eura

Najbolji Srbin s Eura pravi nestvarni transfer: Milioni, luksuzna vila, avion za Beograd kad hoće...

Admin Čaušević

Srbija je na Evropskom prvenstvu uspjela skupiti samo dva boda te se kući vratiti ranije od planiranog, a samo nekoliko igrača uspjelo je dobiti prolaznu ocjenu, jedan od njih je sada pred transferom života.

Još kao 16-godišnjak je napustio Crvenu zvezdu i otišao u Manchester City za 2.5 miliona eura. To dovoljno govori o kakvom talentu se radi, ali u taboru Građana nikad nije uspio.

Danas Ivan Ilić ima 23 godine i nalazi se pred potpisom karijere koji će mu omogućiti da do kraja života živi lagodno iako je pred njim još mnogo godina igranja fudbala.

Naime, prema informacijama iz Italije Ilić će karijeru nastaviti u Rusiji pošto je predsjednik Torina Urbano Cairo odlučio da prihvati ponudu tešku čak 25 miliona eura.

Tuttsport navodi da će Cairo srpskog fudbalera prodati Rusima bez previše razmišljanja te da je sada na fudaleru i njegovim agentima da postignu dogovor.

Bez obzira što je već godinama fudblaski izolovan Zenit očigledno ima dubok džep te je Iliću spreman pružiti uslove koji su u kategoriji najvećih svjetskih zvijezda.

Oglasi

Italijani pišu da će Iilić u novom klubu imati godišnju platu od 3 miliona eura, ali ono što će dobiti uz sam potpis je zaista za poželjeti. Čisti luksuz.

Iilić u dresu Srbije na meču protiv Danske tokom Evropskog prvenstva

Tako će sjajni veznjak dobiti vilu u ekskluzivnom dijelu Sankt Petersburga, zatim luksuzne automobile na korištenje te paket avionskih karti za Beograd kada poželi.

Također Rusi Iiliću nude i razne druge pogodnosti koji će moći koristiti i članovi njegove porodice, odnosno osobe za koje on da dozvolu.

Ruskih klubova i reprezentacije već godinama nema na velikoj sceni, odnosno od početka sukoba u Ukrajini te im je zabranjeno učešće na međunarodnim takmičenjima.

Upravo iz tog razloga možda bi Ilićev odlazak u fudbalski izolovanu zemlju sa 23 godine mogao značiti korak nazad. Ipak kada se pogledaju uslovi onda se radi o ponudi koja se ne odbija.

Inače, ovaj fudbaler je bio možda i najbolji Srbin na minulom Evropskom prvenstvu, uz golmana Predraga Rajkovića i defanzivca Strahinju Pavlovića.

Stojković mu je dao priliku u drugom poluvremenu utakmice protiv Engleske i od tada se Ilić zacementirao u startnoj postavi, upisao je i asistenciju u jedinom srpskom golu protiv Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti