Srpskog golmana u Njemačkoj dočekala ponuda života - Sa 27 mora donijeti najveću odluku ikad
Golman Srbije pred novim izazovima (Foto: EPA)

Milinković-Savić na meti bogataša

Srpskog golmana u Njemačkoj dočekala ponuda života - Sa 27 mora donijeti najveću odluku ikad

Midhat Šljivak

Golman reprezentacije Srbije Vanja Milinković-Savić mogao bi napustiti Torino i karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Vanja Milinković-Savić nalazi se s reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj i tamo ga je dočekala informacija da bi ovog ljeta mogao promijeniti klub. Moguć je odlazak iz evropskog fudbala.

27-godišnji čuvar mreže trenutno je pod ugovorom s italijanskim Torinom. Iza sebe ima zaista odličnu sezonu i to bi mogao dobro naplatiti, ali u Saudijskoj Arabiji.

Sjajni golman navodno na stolu ima izuzetno primamljive ponude iz ove zemlje. Imena klubova nisu otkrivene, ali cifre definitivno nisu male.

Ako bi Vanja prihvatio poziv iz Saudijske Arabije u ovoj državi bi se pridružio starijem bratu Sergeju. Zvijezda reprezentacije Srbije prošlog ljeta je napustila Lazio i potpisao je za Al-Hilal s kojim je uspio osvojiti sve moguće trofeje.

Vanja ima najbolju moguću preporuku za odlazak u Arabiji. Brat mu iz prve ruke može prenijeti iskustva i vidjet ćemo hoće li se on odlučiti za odlazak tamo.

Oglasi

Pred srpskim čuvarom mreže tek su najbolje godine. Ipak, zov novca i ogromne cifre mnogi fudbaleri stave ispred sportskih razloga i to je naravno sasvim legitimno.

Sada je sve u njegovim rukama. Torino će prihvatiti dobru ponudu koja dođe i odluka će biti samo na ovom golmanu.

Milinković-Savić ima izuzetno zanimljivu karijeru

Vanja Milinković-Savić, kao i brat Sergej, ima zanimljiv životni put.

Obojica su rođeni u Španiji, a iako dvije godine mlađi Vanja je kao golman stekao mnogo više fudbalskog iskustva u različitim sredinama.

Oglasi

Nakon što je prošao omladinsku školu Vojvodin on je 2014. godine potpisao za Manchester United. Ipak, kako nije mogao dobiti radnu dozvolu Crveni đavoli su mu oslobodili papire u novembru 2015. godine.

Karijeru je potom gradio preko poljske Lechije Gdansk. Od 2017. godine je član Torina, a bio je na posudbama u ekipama SPAL i Ascoli, te belgijskom Standardu.

Kao i svaki golman imao je uspona i padova. Ipak, prethodnih sezona je čvrsto držao jedinicu Torina i bio je jedan od najboljih golmana u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada je na njemu da odluči hoće li prihvatiti bogatu ponudu iz Saudijske Arabije ili će ipak čekati šansu da potpiše za neki veliki evropski klub.

Vanja je prošao i sve omladinske selekcije Srbije, a za A selekciju je nastupio 19 puta. Trenutno je drugi golman kod Dragana Stojkovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi