UEFA kaznila Srbiju i Albaniju
Navijači koštali Srbiju (AP Photo/Andreea Alexandru)

Koštali ih navijači

UEFA kaznila Srbiju i Albaniju

O. Lekić

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je Fudbalski savez Srbije zbog ponašanja navijača na meču sa selekcijom Engleske. Ukupna kazna po dva predmeta je 14.500 eura.

Fudbalski savez Srbije morat će u kasu UEFA uplatiti ukupno 14.500 eura zbog nesportskog ponašanja navijača na utakmici 1. kola Evropskog prvenstva protiv selekcije Engleske.

UEFA je dan nakon utakmice pokrenula postupak protiv Srbije po dvije tačke - bacanje predmeta u teren i transparenata koje nisu prigodne za sportski događaj.

Na kraju je zbog ubacivanja predmeta na teren tokom utakmice UEFA izrekla kaznu od 4.5000 eura, a poruke s tribina i zastave 'velike Srbije' kažnjeni su s 10.000 eura.

UEFA će pomno pratiti ostale utakmice Srbije na Euru. Svaki naredni problem bit će kažnjavan značajnijim novčanim iznosima, pa je Srbija za sada dobro i prošla.

Hrvatska je zbog navijača i problema koje su radili morala platiti 87.875 eura i to je jasan znak srpskim navijačima da smire strasti pred predstojeće duele.

Oglasi

Orlovi svoj naredni  meč igraju sutra protiv Slovenije. Bit će tu sigurno dosta toga za vidjeti, a u posljednjem kolu protivnik ove selekcije je Danska.

Tim Dragana Stojkovića je u prvom kolu poražen od selekcije Engleske s 1:0. Jedini gol postigao je Jude Bellingham.

Albaniji kazna od 37.375 eura

Fudbalski savez Albanije također je kažnjen zbog ponašanja navijača na meču s Italijom. Ukupna kazna je 37.375 eura.

Navijači ove selekcije su tokom utakmice ubacivali predmete na teren, palili su baklje na tribinama, te su istakli provokativna obilježja, pa ih je to koštalo.

Oglasi

UEFA je izrekla kaznu od 10.000 eura zbog baklji, 12.375 eura moraju platiti za bacanje predmeta na teren, 5.000 zbog upada navijača i 10.000 eura zbog neprikladnih poruka.

Za Albance će nova kazna vjerovatno stići već za nekoliko dana. Danas je na meču s Hrvatskom ponovo bilo kontroverznih skandiranja i raznih transparenata.

Skupa su albanski navijači s Hrvatima navijali protiv Srbije. To bi im se na kraju moglo obiti oglavu s još većom kaznom od ove koju su dobili.

Kazne UEFA u ovom slučaju trebale bi biti poznate do petka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi