Šta će Srbi reći? Stojković opet u svom svijetu, izjave se prepotentne: "Samo bih volio da mi..."

Ništa ga ne dodiruje

Šta će Srbi reći? Stojković opet u svom svijetu, izjave se prepotentne: "Samo bih volio da mi..."

Admin Čaušević

Dragan Stojković nastavlja po svom. Selektor Srbije se uopšte ne obazire na kritike. To je pokazao i ovaj put i to nakon što su Orlovi doživjeli debekal protiv fudbalski izolovane Rusije sa 4:0.

I dok su mnogi učesnici Evropskog prvenstva martovski prozor shvatili jako ozbiljno i neku vrstu posljednje provjere za kontinentalni turnir kod Stojkovića je obrnuto.

Selektor Srbije je kazao kako mu martovske utakmice praktično ništa ne znače, dok je imao i direktnu poruku za sve koji kritikuju njegov rad.

Uspio je Stojković i poraz protiv Rusije povezati sa terorističkim napadom u Moskvi kada je ubijeno više od 100 ljudi.

"Vidjeli ste što se desilo poslije tog meča, u Moskvi, uhvatili smo posljednji voz. Poslije svega, sad mi moramo lupati glavu zbog jedne utakmice! Termin u martu nam ništa ne znači."

Proslavljeni as je kazao da je pratio i rivale na Euru, prije svih Dansku i Englesku te poručio da uopšte nema straha: "Nikoga se ne plašimo, ne lete ni Englezi."

Oglasi

Nije izostala ni poruka za kritičare kojih je sve više: "Neću ulaziti u polemike. Volio bih samo da mi kažu koja formacija, ako je to već tema, pobjeđuje. Ali, da mi garantuje pobjede s njom!"

"Naučen sam da pratim instinkt, kao što sam radio i do sada. Kritikuju i imaju pravo na to, ali moj posao je da donosim odluke."

Naredi ispit za Srbiju i pokušaj popravnog je danas kada će Orlovi gostovati Kipru. Stojković zna šta želi u tom meču. Najavio je i brojne promjene.

"Promijenit ćemo kompletnu odbranu, nema dileme. Probat ćemo da u formaciji, na kojoj smo radili prethodnih danima, ostavimo bolji utisak. Vidimo ovu utakmicu kao priliku za rehabilitaciju za poraz od prije nekoliko dana."

"Očekujem da igrači shvate obaveze i odrade dobar posao na terenu. Bitno nam je samopouzdanje."

"Pretpostavljam da su ljudi razočarani, pritisak postoji, ali važno je da radite. Hoću da na Kipru vidim revolt, reakciju kakva treba biti, ali nisam opterećen rezultatom. Hoću agresivnost i reakciju dostojnu reputacije ekipe."

Srbija se nakon četvrt vijeka odsustva konačno plasirala na Evropsko prvenstvo. Osim sa Danskom i Engleskom zavšrila je u grupi sa Slovenijom.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Odigraj tekmu bez primljenog gola majstore. Kako si arogantan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi