Pavlović "uhvaćen u laži" - Jedan lajk mlade zvijezde Bayerna digao Srbiju opet na noge

Da li je prevario Nijemce?

Pavlović "uhvaćen u laži" - Jedan lajk mlade zvijezde Bayerna digao Srbiju opet na noge

Edmir Škorić

Mladi veznjak minhenskog Bayerna već je bio uvršten u sastav njemačke reprezentacije, ali je u posljednji trenutak otkazao dolazak zbog bolesti. Istovremeno pokazuje ljubav prema Srbiji, koja sada ne gubi nadu.

Aleksandar Pavlovic je gotovo do sredine sezone bio prilično nepoznat fudbaler. Prošle sezone je još bio veznjak u omladinskom pogonu minhenskog Bayerna koji nikada nije pozvan u neku od mladih momčadi Njemačke, čak se ni u Srbiji nisu sjetili pozvati dječaka čiji su roditelji iz Srbije pa ima i srpsko državljanstvo. Sve se promijenilo krajem oktobra prošle godine.

Pavlović je od početka sezone trenirao sa seniorima Bayerna i ponekad je sjedio na klupi, no krajem oktobra i početkom novembra počeo je igrati prilično redovno. Prvo ga je Thomas Tuchel uvodio s klupe, potom mu dao mjesto u prvoj postavi, a nedavno mu je omogućio i pozornicu u Ligi prvaka, kada je postavljen na centar terena u 0:3 pobjedi nad Lazijem koja je odvela Bavarce u četvrtfinale.

Zahvaljujući dobrim sposobnostima koje je pokazao, već u novembru je debitovao u njemačkoj reprezentaciji do 20 godina. Tada su se probudili i Srbi i počela je ozbiljna borba za njegove usluge.

Kao što znate, sve dok igrač nije sudjelovao u službenoj utakmici za seniorsku ekipu, on može promijeniti odluku i predstavljati drugu zemlju - naravno pod uslovom da ima državljanstvo. Stoga je, u svjetlu buđenja u Srbiji, Julian Nagelsmann požurio pozvati Pavlovića u njemačku reprezentaciju kako bi mu pokazao da je u planu za Evropsko prvenstvo kojem će ta zemlja biti domaćin na ljeto.

Oglasi

U isto vrijeme, selektor Srbije Dragan Stojković pozvao je Pavlovića, koji je na kraju odabrao ponudu Nijemaca. Ipak, u posljednjem trenutku prije ovosedmičnog okupljanja Mannschafta, veznjak se požalio na upalu krajnika i neće zaigrati protiv Francuske ili Nizozemske.

Slučajnost ili ne, u Srbiji su iz činjenice da se Pavlović nije svim srcem odlučio za reprezentaciju Njemačke zaključili da se ipak imaju za šta boriti. Kako navode, iako je rođen u Njemačkoj i tamo odrastao i školovao se, ima veliki afinitet prema Srbiji, koju je nedavno posjetio i čak izjavio da njegovo srce pripada Njemačkoj i Srbiji.

Kada je Stojković na nedavnoj konferenciji za novinare upitan o veznjaku, pojasnio je da će Pavlović konačnu odluku o momčadi u kojoj će igrati u medijima donijeti tek nakon nadolazećeg Evropskog prvenstva te da poštuje odluku veznjaka da pričeka s odluka.

No, upravo u relativno osjetljivom razdoblju s obzirom na to da se nije pojavio za njemačku reprezentaciju, u Srbiji su itekako počeli vjerovati u mogućnost da će se odlučiti za reprezentaciju njihove zemlje nakon što je Pavlović "uhvaćen u laži" jer je lajkao objavu Fudbalskog saveza Srbije o tome gdje se može gledati prijateljska utakmica u Moskvi protiv Rusije.

Nije poznato, ali je vrlo moguće da je Pavlović i gledao meč Srbije u Moskvi, mada nije imao šta da vidi od potencijalno budućih saigrača jer su deklasirani s 4:0 od Rusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi