Srbija na Tursku, Crna Gora kontra Španije

Poznati parovi četvrtfinala

Srbija na Tursku, Crna Gora kontra Španije

Na Evropskom prvenstvu košarkašica završen je drugi krug, kompletirani su parovi četvrtfinala. U grupi E, Turska i Francuska su završile na istom omjeru, četiri pobjede, jedan poraz, ali je Turska na prvom mjestu.

Tri selekcije su imale po dvije pobjede i tri poraza, na kraju je Grčka ostala bez četvrtfinala. Grčka je u posljednjem susretu nadigrala Crnu Goru 76:63, ali je to bila pirova pobjeda. Za razliku od Grčke, Bjelorusija je i pored poraza od Francuske završila kao treća pa ide u četvrtfinale. 

U grupi F, Španija je prema očekivanju završila na maksimalnih pet pobjeda. U posljednjem susretu drugog kruga, Španija je na krilima Albe Torrens (27 poena), sredila i Rusiju 66:57. Srbija je poražena od Litve " pola koša" 72:73. Posljednji šut nije pogodila Milovanović, pa Srbije u četvrtfinalu ide na Tursku. Litva je druga sa tri pobjede i dva poraza. 

Parovi četvrtfinala:
Turska - Srbija
Litva - Bjelorusija
Španija - Crna Gora
Francuska - Rusija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.