Magija Francuza i dva gola za dvije minute: Sada je već jasno da će na ljeto potpisati za Bayern

Sjajno izdanje Kolo Muanija u Kupu

Magija Francuza i dva gola za dvije minute: Sada je već jasno da će na ljeto potpisati za Bayern

Edmir Škorić

Jedan od primarnih ciljeva Bayerna na ljeto bit će dovođenje napadača, a čini se da su sve oči uprte u sjajnog francuskog napadača Randala Kolo Muanija.

Kolo Muani igra za Eintracht iz Frankfurta i već neko vrijeme je na radaru Bayerna, te se vjeruje da će upravo njega uprava bavarskog kluba dovesti na ljeto.

Jasno je da, uz dužno poštovanje, Eric Maxim Choupo-Moting ne može biti jedino rješenje u napadu takvog velikana, te u Bayernu uveliko rade na tome da dovedu novog napadača, a kako pišu njemački mediji čini se da je Hasan Salihamidžić taj posao već završio.

Pa i ako su Hasan i saradnici bili skeptični, nakon današnje partije Francuza neće imati dilemu.

Naime, Eintracht od 18 sati igra meč četvrtfinala Kupa protiv Union Berlina i nakon 13 minuta igre stigao je do 2:0 uz dva gola sjajnog Kolo Muanija.

Prvi gol je postigao u 11. minuti, a onda na početku 13. minuta majstorija - lob iskosa s desne strane za oduševljenje prisutnih na stadionu, ali i gledatelja ispred malih ekrana širom svijeta.

Oglasi

Nakon ovoga, u Bayernu više neće biti dilema hoće li ga potpisati i učinit će sve da na ljeto sjajnog napadača dovedu u svoje redove.

Eintracht ide prema polufinalu Kupa, a tamo se očekuje i Tuchelov Bayern koji večeras dočekuje Freiburg.

U preostalim mečevima četvrtfinala, koji su na programu u srijedu, sastaju se Leipzig i Borussia Dortmund, te Nurnberg i Stuttgart.

Što se tiče Kolo Muanija, 24-godišnjak je u Frankfurt došao iz Nantesa u ljeto prošle godine i ima ugovor do 2027. godine. Procijenjena vrijednost je 65 miliona eura, a u tekućoj sezoni ima 17 golova i 14 asistencija na ukupno 36 mečeva u svim takmičenjima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Tako bauern krade od cijele lige. I ovi sad vode, kad su trebali Bochum dobiti nisu mogli
0 2
dda27
Ne, ne zna se
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti