Srbija pobijedila Poljsku
Krstić je bio raspoložen protiv Poljske

Eurobasket 2009

Srbija pobijedila Poljsku

M. Maksimović

U drugom susretu grupe F, Srbija je savladala Poljsku rezultatom 77:72, pa trenutačno sa omjerom pobjeda i poraza 2-1 drži drugo mjesto ove grupe. Prvo ime u pobjedničkom sastavu je bio Nenad krstić koji je uz 18 poena dodao i 8 skokova.

Srbija je krenula dobro, Teodosić i krstić su ubacili po dva poena, Veličković tricu za 7:0. Bilo je i 9:3 za Srbiju u ranoj fazi utakmice ali su domaćini do kraja prve trećine uhvatili priključak. U drugoj trećini Srbija je napravila seriju, 10:2 i Poljaci su se našli u problemima.

Za razliku od prve dionice, ovaj put se nisu do kraja vratili, pa je Srbija na poluvremenu imala sedam poena prednosti.Kada je Tepić zabio tricu za 56:40, 4 minute 34 sekunde prije kraja treće dionice, mnogi su utakmicu smatrali završenom. Međutim, domaćini nošeni svojim navijačima uspijevaju smanjiti prednost Srbije, nakon 30 minuta na Poljska je u minusu devet poena.  Ipak u finišu mlada ekipa Dušana Ivkovića drži stečenu prednost i na kraju stiže do pobjede.

Poljska - Srbija 72:77
(22:23, 14:20, 17:19, 19:15)
Lodz. Lodz Arena: Gledalaca:10.000
Sudije:Christos Christodoulou (Nje), Guerrino Cerebuch (Ita), Fernando Rocha (Por)
Poljska:Skibniewski, Roszyk 4,Chylinski 2,Szubarga 2,Witka,
Szewczyk 7,Wojcik,Ignerski 13,Logan 10,Gortat 16,Lampe 2,
Koszarek 16. Trener:Muli Katzurin
Srbija:Popović, Tepić 11,Teodosić 13,Paunić 2,Bjelica 5,
Marković 2, Tripković 12, Raduljica, Krstić 18,
Perović 4, Veličković 10,Mačvan.Selektor: Dušan Ivkovi


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.