Srbija preko Slovenije do finala
Nervoza na klupi Srbije do samoga kraja

Eurobasket 2009

Srbija preko Slovenije do finala

Srbija se pobjedom nad Slovenijom nakon produžetka od 96:92 pridružila Španiji u finalu Eurobasketa. Finale će biti na programu sutra u 21:00 sat.

Bila je to utakmica samo za one s dobrim nervima i srcem. Definitivno najbolja tekma na prvenstvu. Utakmica puna preokreta, duel dvije momčadi koje su igrale samo za dušu onih kojima je košarka najljepši kolektivni sport.

Srbija je na prvenstvo došla s jednim mladim timom pred koji niko nije postavljao nikave ciljeve osim da se što bolje uigraju i skupe iskustvo za neke kasnije akcije, ali su oni predvođeni sjajnim stručnjakom iznenadili i sami sebe i plasirali se u finale u kojem ih čeka Španija koju su već jednom  dobili na samom otvaranju prvenstva.

Slovenija nije igrala loše i da su oni prošli u finale ne bi bilo nezasluženo, ali su izabranici Dušana Ivkovića u finišu utakmice pokazali više smirenosti od svog protivnika i prošli dalje.

Srbiju je do pobjede vodio odlični Miloš Teodosić koji je ubacio 32 poena, dok su odlično odigrali i centri Krstić i Perović sa po 18 poena. Milenko Tepić je ubacio 11, a Novica Veličković 9 poena.

U timu Jure Zdovca najbolji su bili Erazem i Domen Lorbek sa 25 odnosno 22 poena. Boštjan Nachbar je ubacio 18, a Jagodnik i Lakovič 8 odnosno 7 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.