Srbija priredila senzaciju
Sjajna igra mladih igrača Srbije

Eurobasket 2009

Srbija priredila senzaciju

Prvog dana Eurobasketa igrači Srbije priredili su senzaciju pobijedivši svjetske prvake Špance i glavne favorite za naslov evropskog prvaka rezultatom 66:57. Srbiji skoro niko nije davao šanse u dvoboju sa daleko iskusnijim protivnikom, ali su izabranici Dušana Ivkovića uspjeli prevazići sami sebe i slaviti.

Srbija je tokom cijelog meča imala veliku prednost koju nisu ispustili do kraja utakmice. Odličnom odbranom na najboljem igraču Španije Gasolu Nenad Krstić je odigrao utakmicu iz snova. 

Povreda koju Gasol vuče od ranije ostavila je traga na najveću špansku zvijezdu. To se najbolje vidilo prilikom izvođenja slobodnih bacanja koja je centar Lakersa izvodio očajno. S linije slobodnih bacanja Gasol je imao skor 1/8. 

Jedini koji je opravdao očekivanja u redovima Španije bio je Navarro koji je postigao svoj prosjek poena, dok su ostali igrači bili daleko ispod svog nivoa. Sergio Scariolo je pokušavao čestim izmjenama da preokrene rezultat, ali mu nije uspjelo. 

Mladi tim Srbije je igrao odlično, ali su malo posustali u posljednjoj četvrtini kada su prosuli prednost koja je iznosila i 19 poena razlike, ali ipak mogu bitu zadovoljni i s ovom pobjedom. 

Pred ovim momcima je sigurno još puno posla, prostora za napredak ima, a uz ovakvog trenera kao što je Duda Ivković samo vrh može biti granica. 

Prvo ime Srbije bio je kapiten Nenad Krstić sa 17 poena i 6 skokova, a odličnu partiju je pružio i Novica Veličković koji je ubacio 12 poena, dok je kod Španije Navarro ubacio 14, a vrlo dobar je bio i Reyes sa 12, ostali ništa posebno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti