Srbija prvi polufinalist
Velika radost klupe Srbije nakon pobjede nad Rusijom

Eurobasket 2009

Srbija prvi polufinalist

Srbija je prvi polufinalista Eurobasketa nakon pobjede nad Rusijom 79:68. Srbija je tako nakon nekoliko iznenađujućih pobjeda u grupnoj fazi napravila još jednu veliku senzaciju plasiravši se u polufinale i na SP naredne godine u Turskoj.

Srbija je odigrala odličnu utakmicu u kojoj je slavila rezultatom 79:68 i tako se plasirala u polufinale Eurobasketa. Srbija je nešto slabije otvorila prvu četvrtinu, ali je odlični Nenad Krstić sa svojih 9 poena držao Ivkovićeve momke u igri. Glavna snaga Rusije u prvoj četvrtini bio je odličan skok. Rusi su imali čak duplo više skokova od igrača Srbije što je bio glavni razlog što su Rusi dobili prvu četvrtinu sa 24:21.

U nastavku su igrači Srbije zaigrali presing na igrače Rusije i to je dalo rezultata. Posebno se istakao odlični Stefan Marković koji je ukrao četiri lopte igračima Rusije. Srbija je znatno popravila skok i sve to skupa donijelo je bolji rezultat.

Kosta Perović je odlično igrao u drugom dijelu, kao i Tepić i Mačvan koji su tricama donijeli veliku prednost od 13 poena razlike Srbiji. Srbija je prvo poluvrijme završila s velikom prednošću od 41:28.

U nastavku nešto bolja igra Rusije, ali su Srbi ipak uspjeli zadržati stečenu prednost. Srbi su izgubili treću četvrtinu rezultatom 15:9, a četvrta je završila rezultatom 25:25, što je bilo dovoljno za pobjedu Srbije.

Srbija je prebacila očekivanja javnosti, tako da svaki novi iskorak ove ekipe može se smatrati senzacijom. Mladi tim koji je okupio Dušan Ivković ima svoju budućnost, to je sigurno.

Srbiju su do pobjede vodili odlični Uroš Tripković sa 18 poena, a odlični su bili i Teodosić 12, Krstić 10, Perović i Veličković 13, dok su kod Rusije najbolji bili Fridzon sa 15 i Monya sa 12 poena.

SRBIJA – RUSIJA  79:68

KATOWICE – Gledatelja 7.000. Srbija – Rusija  79:68 (21:24, 20:4, 9:15, 25:25 )
SRBIJA:Popović, Tepić 2, Teodosić 12, Paunić 3, Bjelica, Marković 3, Tripković 18, Raduljica, Krstić 10, Perović 13, Veličković 13, Mačvan 5. Selektor: Dušan Ivković.
RUSIJA: Vorontsevich, Kurbanov, Bykov 9, Fridzon 15, McCarty 7, Sokolov 4, Dimitriev, Vyaltsev, Monya 12, Ponkrashov 4, Zozulin 7, Mozgov 10. Selektor: David Blatt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.