Šuplja odbrana i skandali pa put kući: Nakon svega Srbi dijele ogromno bogatstvo
Poznato kako će u Srbiji biti raspodijeljen bonus.

Milione će podijeliti stručni štab i igrači Srbije

Šuplja odbrana i skandali pa put kući: Nakon svega Srbi dijele ogromno bogatstvo

Eldar Ganibegović

Srbija je osvojila samo bod na Svjetskom prvenstvu u Kataru i vratila se kući. Uprkos lošem rezultatu, stručni štab i reprezentativci Srbije podijelit će ogromno bogatstvo na ime bonusa.

Reprezentacija Srbije s velikim ambicijama je otputovala u Katar, najavljivala se i borba za titulu prvaka svijeta, ali na kraju jedno veliko ništa.

Osvojen je samo bod u grupi G s Brazilom, Švicarskom i Portugalom uz čak osam primljenih golovau tri utakmice, što je poslije Kostarike koja je primila 11 najgori učinak.

U posljednjem kolu imali su šansu da pobjedom protiv Švicarske uz povoljan ishod susreta Brazil - Kamerun prođu dalje, no ni jedno, ni drugo, ni treće se nije dogodilo.

Švicarska je slavila s 3:2 nakon preokreta, Kamerun je pobijedio protiv Brazila 1:0, što je za Srbiju značilo put kući.

Tu utakmicu obilježio je i niz skandala. Bilo je tu hvatanja za međunožje, psovanja šiptarskih majki i drugih provokacija, no epilog je ostao isti - karta u jednom smjeru.

Oglasi

Iako su odigrali jako loš turnir, reprezentativci Srbije i stručni štab podijelit će golem iznos u vidu bonusa što su uopšte došli na Svjetsko prvenstvo što, budimo realni, nije mala stvar za jednu zemlju od oko sedam miliona stanovnika.

Cjelokupni nagradni fond FIFA-e na Svjetskom prvenstvu iznosi čak 440 miliona dolara, što je apsolutni rekord.

Svaki savez je već prije prvenstva dobio milion i po dolara za pripremu turnira u Kataru. Sudjelovanje u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva vrijedno je devet miliona dolara, tako je i reprezentacija Srbije dobila taj iznos.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Srbijanski mediji pišu o tome koliko će od tog iznosa sjesti na račune igrača, a koliko Fudbalskog saveza Srbije (FSS). Dogovoreno je da 57 posto iznosa ide igračima, te selektoru i njegovom stručnom štabu. Preostalih 43 posto ići će na račun FSS-a.

Tako će Stojkovićev tim dobiti 4.845.000 eura. Taj iznos će se raspodijeliti proporcionalno broju nastupa i broju minuta provedenih na terenu. Ostatak novca, odnosno 3,655.000 eura, otići će u kasu nacionalnog saveza. Srbija se pobrinula da pravila budu transparentna i poštena.

Top Komentari

Mostarac94
znači pola igrača je više zaradilo od repke već od klubova u kojim igraju, svaka čast samo sloba srbe spasava
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi