Problemi u FSS - Prvo objavljeno da je Stojković produžio ugovor, a sada je uslijedio veliki obrat
FOTO: EPA

Odluka će biti poznata danas ili sutra

Problemi u FSS - Prvo objavljeno da je Stojković produžio ugovor, a sada je uslijedio veliki obrat

Esmer Oštraković

Nakon što je Fudbalski savez Srbije javno objavio da je postignut dogovor o produženju saradnje sa selektorom ove reprezentacije Draganom Stojkovićem do 2026. godine pojavili su se iznenadni problemi.

Naime, srbijanski mediji sada tvrde da još uvijek nema ugovora za Dragana Stojkovića Piksija.

U četvrtak je objavljeno da su dogovoreni posljednji detalji i da će se saradnja nastaviti do 2026. godine, ali očito da to nije slučaj.

Mediji iz Srbije tvrde da je još uvijek veoma neizvjesno da li će Stojković dobiti konačan prijedlog ugovora, a rok za to je navodno ponedeljak, tačnije sutra.

Spor je navodno nastao oko finansijskog dijela ugovora i to oko potencijalnog raskida saradnje u slučaju da Srbija ne izbori plasman u osminu finala Evropkog prvenstva koje se uskoro igra u Njemačkoj.

Oglasi

Navodno Stojković insistira na obeštećenju u slučaju eventualnog raskida ugvoora i to u iznosu od milion eura.

Fudbalska vlast Srbije nije za taj prijedlog Stojkovića jer se radi o ogromnoj svoti novca, nego su predložili drugu ideju.

Oni žele da ukoliko Srbija bude eliminisana u grupnoj fazi na Evropskom prvesntvu to bude i raskid saradnje između FSS i Dragana Stojkovića, ali bez ikakve naknade.

Prema navodima srbijanskih medija selektor ove reprezentacije ima grupu protivnika u vrhu srpske kuće fudbala, ali i ljude koji su za njega i koji podržavaju njegovu ideju.

Konačnu odluku donijet će članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije na sjednici zakazanoj sutra.

Ono što je sigurno jeste da trenutno Stojković nema finalnu ponudu na stolu, a sve bi trebalo biti dosta jasnije najkasnije sutra.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Fer predlog prodji grupnu fazu pa ocekuj nesto. Ovako se samo blamiraju sa odbranom ko svicarski sir a on samo kupi lovu ni za sta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi