U srcu Evrope nastao jeziv snimak: Ono što skandiraju navijači Srbije je zastrašujuće

Ružne scene iz Austrije

U srcu Evrope nastao jeziv snimak: Ono što skandiraju navijači Srbije je zastrašujuće

E. Škorić

Srbijanska reprezentacija poražena je od Švicarske s 3:2 i time je završila svoj nastup na Svjetskom prvenstvu, a meč odluke u grupi G ostaće upamćem i po brojnim incidnetima i provokacijama.

Srbiji je trebala pobjeda, no čini se da ni ona ne bi bila dovoljna budući da je Kamerun uspio kasnim golom pobijediti Brazil. Na kraju, Brazil i Švicarska osvojili su po šest, Kamerun četiri, a Srbija samo jedan bod.

Kako se nažalost moglo i pretpostaviti, mnogo tenzija, provokacije na sve strane, a sve zbog nastupa "stranaca" u timu Švicarske, odnosno igrača koji dolaze sa ovih prostora. U prvom planu bili su Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri, koji su i prije četiri godine u Rusiji znali da isprovociraju naše komšije.

U Albaniji i na Kosovu slavila se pobjeda Švicarske i prolaz u drugi krug, dok su shodno tome tugovali širom Srbije, ali i u nekim bh. gradovima, kao i u dijaspori.

U nekim švicarskim gradovima bilo je sukoba između navijača, a iz Beča stiže snimak koji ledi krv u žilama.

Veća grupa navijača pod nadzorom policije nosi zastavu Srbije i skandira: "Ubi, zakolji, da Šiptar ne postoji".

Oglasi

Policija u Beču zvanično je potvrdila da su snimci autentični te da su preduzeli mjere iz svoje nadležnosti.

[twitter]https://twitter.com/beanmisteria/status/1598807145914540037[/twitter]

Podsjetimo i da je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi psovao majke šiptarske, baš u trenutku kada ga je kamera snimila.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Što se tiče Xhake, on bi mogao biti novčano kažnjen zbog svojih postupaka. Hvatao se za međunožje, ulazio u obračune sa srpskim igračima, a na kraju trijumf proslavio majicom na kojoj je pisalo Jashiri.

Smatralo se da je to posvećeno bivšem pripadniku OVK-a Adamu Jashiriju koji je ubijen 1998. godine, mada je veznjak Arsenala kasnije objasnio da je pobjedu posvetio Ardhonu Jashiriju, 20-godišnjaku koji je zbog povrede propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Top Komentari

Adrian
Bagra bi samo ubijala.
8 0
user1667575277
I oni bi glumili kao i ustase civilizaciju i neki bi im i povjerovali ali Bosanac nikad. Mrs djubrad GENOCIDNA
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi