Srbija slavila protiv Latvije

Eurobasket 2009

Srbija slavila protiv Latvije

Srbija je pobjedom otvorila turnir Tri nacije, koji se tradicionalno održava svake godine u Atini. Srbija je do pobjede došla teže od očekivanog. Imali su izabranici Dušana Ivkovića prednost većim dijelom susreta, ali su na kraju do pobjede došli tek nakon produžetka.

Srbija je prosula prednost od devet poena pred sam kraj utakmice, pa su do pobjede došli tek nakon dodatnog vremena. Konačni rezultat 97:93 za Srbiju može zadovoljiti Dušana Ivkovića, iako se vidjelo da još uvijek nedostaje uigranosti. 

Kod Srbije je blistao Kosta Perović, koji je ubacio 25 koševa, a odlične partije pružili su i Nenad Krstić sa 14 i Novica Veličković sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.