Srbija u četvrtfinalu na Rusiju
Miloš Teodosić

Eurobasket

Srbija u četvrtfinalu na Rusiju

Košarkaška reprezentativci Srbije pobjedom je okončala takmičenje u grupnoj fazi. Srbi su sa 89:79 bili bolji od Litvanije i tako samo potvrdili četvrtinu finala.

Srbija je s ovom pobjedom u četvrtfinalu za protivnika dobila aktuelnog evropskog prvaka, selekciju Rusije, a opšti je utisak da izabranici selektora Dušana Ivkovića nisu mogli bolje proći, s obzirom na to da je evropski prvak po odbranu naslova u Poljsku došao prilično oslabljen, bez Andreja Kirilenka, JR Holdena i Victora Hrjape.

Utakmicu sa Litvanijom Srbijanci su prelomili između 36. i 38. minute, kada su poenima Novice Veličkovića i Miloša Teodosića napravili seriju s kojom su otišli na 83:75, a Litvanci do kraja nisu imali snage napraviti preokret.

Teodosić je ujedno bio i prvo ime susreta sa sjajnim učinkom od 20 poena i 12 asistencija, a po 16 poena dodali su Nenad Krstić i Novica Veličković. Kod Litvanije je Jonas Maciulis uz 20 poena imao pet skokova i bio prvo ime u zelenom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.