Srbija zajedno sa Rumunijom, Grčkom i Bugarskom želi organizaciju SP-a 2030. godine

Priznaćete da zvuči pomalo nestvarno

Srbija zajedno sa Rumunijom, Grčkom i Bugarskom želi organizaciju SP-a 2030. godine

S. Grebović

Jedan rumunski novanar prvi je plasirao ovu informaciju, a da ona nije izmišljena pokazao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je danas srbijanskim medijima povrdio tačnost ove informacije.

Možda djeluje pomalo nestvarno, ali četiri zemlje uključujući Srbiju, Rumuniju, Bugarsku i Grčku žele oragnizaciju Mundijala 2030. godine.

Ovo izgleda još nevjerovatnije imamo li u vidu da susjedna Srbija trenutno ne posjeduje ni jedan stadion koji ispunjava one najrigoroznije zahtjeve FIFA-e, a ukoliko ove zemlje zaista žele organizaciju najveće svjetske fudbalske smotre, pripreme će morati početi u što skorije vrijeme.

Pod tim se ne podrazumjeva samo izgradnja funkcionalnih stadiona, već i ostala prateća infrastruktura kao i povećan nivo sigurnosti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je tačnost ove informacije, dodavši kako je do ideje prvi došao premijer Grčke Alexis Tsipras.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Mogu vam potvrditi da Srbija želi kandidaturu Svjetskog prvenstva 2030. godine. Biće to prilika da unaprijedimo kako stadione tako i samu infrastrukturu. Ne trebam ni napominjati šta bi to značilo za našu zemlju u ekonomskom smislu. Prema nekim informacijama glavni protukandidati su nam Urugvaj, Argentina i Paragvaj", poručio je srbijanski predsjednik, koji je potvrdio zainteresovanost i za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. godine.

Naredno Svjetsko prvenstvo će biti odigrano u Kataru 2022. godine, zatim slijedi Mundijal u SAD, Meksiku i Kanadi 2026. godine, a nakon sljedeće planetarne smotre znaćemo gdje će biti održana smotra najboljih svjetskih selekcija 2030. godine.

Top Komentari

Pazi bogati Srbija - Rumunija - Bugarska - Grcka, pravoslavno bratstvo hoce svijetsko prvenstvo 2030, a to je upravo inicijativa Aleksandra Vucica premijera Srbije, e pa to pravoslavno bratstvo kad je svijetsko prvenstvo u fudbalu FIFA nece se dopustiti. Pisi propalo od toga nema nista, da je bila inicijativa da se odrzi svjetsko prvenstvo u fudbalu na prostorima bivse Jugoslavie gdje bi bila ukljucena BiH, Slovenija, Hrvatska i Srbija onda ja bih bio prvi za to, zato kazem odjebi Aleksandre Vucicu sa svojom idejom da pravoslavno bratstvo bude organizator svijetskog prvenstva u fudbalu 2030 godine.
10 3
Pazi bogati Srbija - Rumunija - Bugarska - Grcka, pravoslavno bratstvo hoce svijetsko prvenstvo 2030, a to je upravo inicijativa Aleksandra Vucica premijera Srbije, e pa to pravoslavno bratstvo kad je svijetsko prvenstvo u fudbalu FIFA nece se dopustiti. Zasto tu Vucic nije uvrstio barem jednu zemlju za oraganizaciju svijetskog prvenstva koja nije pravoslavna, pa eto mogla je Turska biti umjesto Grcke ili Rumunije. Pisi propalo od toga nema nista, da je bila inicijativa da se odrzi svjetsko prvenstvo u fudbalu na prostorima bivse ugoslavie gdje bi bila ukljucen BiH, Slovenija, Hrvatska i Srbija onda ja bih bio prvi za to, zato kazem odjebi Aleksandre Vucicu sa svojom idejom da pravoslavno bratstvo bude organizator svijetskog prvenstva u fudbalu 2030 godine.
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi