Srbijanski fudbaler se brani: Neko mi je ovo sve podmetnuo
EPA

Demantuje da je prekršio karantin

Srbijanski fudbaler se brani: Neko mi je ovo sve podmetnuo

Fudbaler Ascolija Nikola Ninković zajedno sa Lukom Jovićem jedna je od glavnih tema u srbijanskoj javnosti.

I jedan i drugi su, podsjetimo, podigli veliku prašinu u komšiluku nakon što se pisalo da su prekršili pravilo o izolaciji i slobodno se kretali Beogradom, što i nije bilo pametno s obzirom da dolaze iz zemalja koje su posebno pogođene koronavirusom.

Na Ninkovićev odgovor se u međuvremenu nije dugo čekalo. U razgovoru za Sportski žurnal demantovao je sve ono što se pisalo.

"Od dolaska iz Italije 11. marta sam u izolaciji u jednom beogradskom hotelu u centru, i ovdje ću biti još pet dana. Tada mi ističu dvije nedjelje koliko moram da provedem u karantinu. U samoizolaciju sam došao samoinicijativno jer ko je ušao prije vanrednog stanja u Srbiju, a takvu informaciju sam jučer dobio, ostaje 14 dana u karantinu. Poslije objave predsjednika Vučića to je 28 dana, ako se nešto u međuvremenu ne promijeni", počeo je Ninković u razgovoru za Žurnal i dodao:

"Krivična prijava ne postoji, bar meni niko ništa nije dao, a nisam ništa ni potpisao. Iz policije me jesu provjeravali i bio sam u hotelu kad su dolazili. Mislim da mi je sve ovo podmetnuto, ne znam zašto se stvorila tolika fama. Ponavljam, niko meni ništa nije rekao o prijavi, niko me nije hapsio, tu sam u hotelu", kaže Ninković.

Sve je, naravno, došlo i do njegovog kluba Ascolija.

"Panika je bila i u Italiji, zvali su me iz kluba, objasnio sam im šta je u pitanju. Ovo je previše, uznemiravali su mi porodicu i planiram da određene medije tužim kad se sve završi. Svi su se digli na noge u Askoliju, zvali su me saigrači, ozbiljan problem sam imao tamo, ali uspio sam sve da objasnim direktoru i predsjedniku. Haos bez potrebe, u Italiji su svi mediji pisali o tome, zvali su me novinari."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Demantovao je i da je primao posjete u hotelu.

"U hotelu mi ne daju ni smeće da izbacim, van apartmana ne mogu nigdje, čak ni u hodnik, a da ne govorim o posjetama. Kad mi nešto treba, zovem recepciju, postoji procedura i ne izlazim. Nisam vidio još ni roditelje", zaključio je srbijanski fudbaler.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi