Srbije opet bolja od Rumunije
Danijel Anđelković bio je najefikasniji sa šest golova

Pripreme za SP

Srbije opet bolja od Rumunije

Rukometna reprezentacija Srbije, naš naredni protivnik u kvalifikacijama za EP 2010. ostvarila je pobjedu i u drugom prijateljskom susretu protiv Rumunije. Nakon što su u subotu naveče u Beogradu slavili pobjedu rezultatom 40:38, večeras su u Nišu naše istočne komšije trijumfovale jednim golom razlike – 34:33.

Pred oko 4.500 navijača u dvorani Čair izabranici selektora Jovice Cvetkovića imali su dosto problema u organizaciji igre, a na poluvremenu su gubili rezultatom 16:17. Ipak, u nastavku susreta konsolidovali su redove, te ostvarili zasluženu pobjedu. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Danijel Anđelković koji je postigao šest golova.

Srbijanci će do početka Svjetskog prvenstva (16. januar – 2. februara) nastupiti i na turniru u Francuskoj, a u Hrvatskoj će igrati u Grupi D zajedno sa Norveškom, Danskom, Egiptom, Saudijskom Arabijom i Brazilom.  

Srbija je večeras nastupila u slijedećem sastavu: Stojković (4 odbrane), Kojić 2, Rnić, Vujin 4, Stojanović 4, Vilovski 2, Stanić (4 odbrane, 2 sedmerca), Bojinović 4 (2), Marković 3, Prodanović 5, Anđelković 6, Beljanski, Mitrović 3, Ćuruvija 1 i Pejanović (9 odbrana, sedmerac).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti