Srbin je bio jak na riječima, sada čekamo djela: Ronaldo je spreman i dolazi...

Azijska Liga prvaka

Srbin je bio jak na riječima, sada čekamo djela: Ronaldo je spreman i dolazi...

Edmir Škorić

Izabrali su parovi osmine finala azijske Lige prvaka, a jedan od glavnih favorita u takmičenju je Al-Nassr.

Tim iz Saudijske Arabije predvođen Cristianom Ronaldom, a za koji još igraju Sadio Mane i Marcelo Brozović, igrat će protiv Al-Fayhe, čije boje brani reprezentativac BiH Gojko Cimirot.

U ovom saudijskom dvoboju favorit je svakako Al-Nassr koji se u domaćem prvenstvu bori za titulu, dok je Al-Fayha u donjem dijelu tabele. Osim Cimirota, za ovaj tim igra i srpski napadač i bivši golgeter Crvene zvezde Milan Pankov, dok brani Vladimir Stojković.

Srpski stručnjak Vuk Rašović je trener Al-Fayhe i prije samog žrijeba je slao "upozorenje" Ronaldu i društvu. Upravo njih je želio za protivnika, a sada mu se želja i ostvarila. 

"Volio bih igrati protiv Al-Nassra jer ih nikada prije nisam pobijedio", rekao je Rašović, koji je od 2021. godine na klupi Al-Fayhe, a u pet prethodnih duela protiv Al-Nassra ima omjer od dva remija i tri poraza, mada smatra da bi se ta loša serija za njegov tim konačno mogla prekinuti.

Oglasi

Al-Ittihad Karima Benzeme će se u osmini finala sastati sa ekipom Navbahor Namangan iz Uzbekistana.

U osmini finala čak četiri saudijska tima. Al-Hilal će se boriti s iranskim Sepahanom, dok će u Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata biti rival Nasafu (Uzbekistan).

Ostale parove čine Jeonbuk Hyundai (Južna Koreja) - Pohang Steelers (Južna Koreja), Ulsan (Južna Koreja) - Kofu (Japan), Shandong Taishan (Kina) - Kawasaki (Japan), Bangkok (Tajland) - Yokohama Marinos (Japan).

Prve utakmice igraju se od 12. do 14. februara, a revanši sedam dana kasnije.

Al-Hilal najtrofejniji, Japanci brane titulu

Al-Hilal iz Saudijske Arabije je najtrofejniji u ovom takmičenju sa četiri naslova, a aktuelni osvajač turnira je japanski Urawa Red Diamonds, koji je tri puta bio prvak Azije.

Tri titule ima još Pohang iz Južne Koreje, a po dvije iranski Esteghlal, izraelski Maccabi, katarski Al-Sadd, tajlandski Thai Farmers Bak, kineski Gunagzhou, saudijski Al-Ittihad te korejski timovi Ulsan, Suwon, Jeonbuk i Seongnam.

S obzirom na veliki dolazak vrhunskih igrača iz Evrope u Saudijsku Arabiju, ovaj turnir je sada mnogo praćeniji nego ranije, a završnicu će s nestrpljenjem odlgedati i ljubitelji fudbala na Starom kontinentu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi