Srce je odabralo: Odbio velikane kako ne bi izdao klub koji ispada u drugu ligu

Jonas Hector za primjer

Srce je odabralo: Odbio velikane kako ne bi izdao klub koji ispada u drugu ligu

Edmir Škorić
Teme:

Jonas Hector je danas pristao na petogodišnji ugovors Koelnom, koji će naredne sezone igrati u 2. Bundesligi.

Mogao je kapiten Jarčeva da bira gdje da zaigra, pošto su stizale ponude iz Dortmunda, Arsenala i mnogih drugih respektabilnih timova, ali je čvrsto, ponosno i smjelo rekao - ne.

Igrat će i naredne sezone za Koeln, pokušat će da ih vrati u elitno društvo, a nastupima u Cvajti sasvim sigurno će izgubiti i status reprezentativca.

Odreći će se slave, desetina miliona, odreći će se svega za čim današnji igrači žude, ali ako se pitate zašto i koji je razlog svega toga, odgovor leži u nekoliko slova - Koeln.

"Dali su mi priliku da od treće lige postanem reprezentativac, zahvalan sam klubu, ali ne bi bilo ispravno da napustim klub kada sam mu potreban", izjavio je Jonas Hector i vjerovatno zauvijek kupio navijače ovog njemačkog kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nema tog novca koji bi Hectora odvojio od Koelna. Postoje, tako, nogometne ljubavi koje ne blijede i koje nemaju cijenu. 

Dvadesetsedmogodišnji Jonas je odigrao 17 mečeva u Bundesligi i dao je jedan gol uz dvije asistencije, a prethodno je nastupao za Auersmacher.

Top Komentari

lega
a bas se pitam sta ce taj klub za njega u buducnosti napravit cim postane los rijesit ce ga se podhitno zato sto je nazalost novac danas svima bitan osim naravno samo par njih koji se mogu nazvat istinski fudbaleri
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi