Ukrali transparent rivalske grupe, ali to nije bio baš pametan potez

Divljanje huligana

Ukrali transparent rivalske grupe, ali to nije bio baš pametan potez

E. Škorić

Navijači Koelna ostali su bez transparenta  na gostovanju kod Hoffenheima.

Koeln je izgubio 6:0 od Hoffenheima, ali to nije bilo sve tog dana za navijače Jarčeva. Naime, ostali su i bez transparenta, ali nisu ih napali navijači Hoffenheima, već Borussije Moenchengladbach.

Radi se o rivalskim grupama, a ovaj put su pristalice Borussije odlučile da se osvete navijačima Koelna za ukradenu zastavu u januaru.

Kada su Koelnovi navijači upalili dimnu bombu, bio je to najbolji signal dvojici huligana Borussije da krenu u akciju i sve je djelovalo kao da kreće neki dobro režirani triler .

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Uspjeli su da dođu do transparenta, ali nisu se dobro proveli. Jedan je brutalno pretučen, drugi pao s visine, a onda su i uhapšeni. Naravno, kod ostatka navijača tima iz Moenchengladbacha proglašeni su herojima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi