Srceparajuća priča rumunskog golmana: Zašto uvijek sa sobom ima posebnu majicu?
(Foto: EPA)

Posveta preminuloj sestri

Srceparajuća priča rumunskog golmana: Zašto uvijek sa sobom ima posebnu majicu?

M. Šljivak

Golman reprezentacije Rumunije Ionut Radu brani odlično na Evropskom prvenstvu.

Ova selekcija igra veoma dobro. Ostvarili su dvije pobjede iz dvije utakmice i na korak su od prolaska u polufinale.

Ovaj 22-godišnji golman Genoe već godinama živi u Italiji. Još kao dječak je potpisao za Inter 2013. godine, ali je imao i porodičnu tragediju nakon što mu je preminula sestra Ema.

Imala je samo devet godina kada je preminula. Ionut je sa njom bio veoma vezan, a na svakoj utakmici uz sebe ima majicu sa njenim likom.

Majica je tu zbog obećanja koje joj je dao na samrti...

"Uvijek sa sobom nosim majicu posvećenu njoj. Kao dječak, obećao sam da ću je voditi na sve stadione širom svijeta", rekao je Radu, te je nastavio:

"Majica je uvijek pored gola. Na taj način se osjećam bolje i osjećam da je Ema tu sa mnom", istakao je sjajni čuvar mreže.

Radu je još uvijek pod ugovorom sa Interom. Proteklu sezonu je proveo na posudbi u Genoi, a prethodno je branio i za Avellino.

Sa obzirom na sjajne nastupe moguće je da će naredne sezone ostati na Giuseppe Meazzi i čekati svoju šansu uz Samira Handanovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi