Srceparajuća sudbina Santija Cazorle
Foto: EPA

Baš nema sreće s povredom

Srceparajuća sudbina Santija Cazorle

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala prošlog vikenda uspjeli su spasiti sezonu osvajanjem FA kupa u finalu protiv gradskog rivala Chelseaja.

Topnici su na Wembleyju slavili sa 2:1 i sezona je koliko-toliko spašena osvajanjem ovog trofeja. Međutim, već dan kasnije počele su stizati loše vijesti za navijače londonskog kluba. Prvo su se pojavile informacije da zvijezde Arsenala, Alexis Sanchez i Mesut Ozil, žele da ide, a potom je stigla i loša vijest za Santija Cazorlu.

Naime, Cazorla je svoju zadnju utakmicu odigrao još u okobru prošle godine kada je zadovio tešku povredu. Nakon toga španski fudbaler je imao čak osam operacija, ali se još uvijek nije oporavio. Tužne vijesti su što je Cazorla prije nekoliko dana uradio i devetu operaciju i vjerovatno će van terena biti čak do decembra.

"Ne mogu da vam opišem koliko mi je teško, no moja želja za fudbalom je jača od svega. Bio sam na operaciji i ne znam tačno kada bih se mogao vratiti na teren, ali sumnjam da će oporavak trajati manje od pet mjeseci. Nisam igrao od oktobra i bio sam na devet operacija. Nadam se da će sve to biti prošlost i da ću se ponovo vratiti na teren", rekao je Cazorla.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi