Kao nekad Sir Alex: Wenger će odabrati nasljednika
Foto: EPA

Nakon što ode s klupe

Kao nekad Sir Alex: Wenger će odabrati nasljednika

Midhat Šljivak

Arsene Wenger danas je i zvanično produžio ugovor s Arsenalom do 2019. godine.

Francuz će tako na klupi Topnika provesti 23 godine, a nakon što mu istekne ugovor, 67-godišnji stručnjak će imati glavnu riječ kada je u pitanju izbor njegovog nasljednika.

Navodno, Wenger je s rukovodstvom Arsenala dogovorio da će upravo on taj biti kojeg će se pitati za izbor novog menadžera, a najveće šanse za preuzimanje ekipe s Emiratesa od 2019. godine, daju se aktuelnom menadžeru Bournemoutha Eddieju Howeu.

Podsjećamo, nasljednika je po odlasku s klupe Manchester Uniteda izabrao i legendarni Sir Alex Ferguson. On je tada na klupu Crvenih đavola doveo Davida Moyesa, koji međutim nije napravio ništa na Old Traffordu i ubrzo je dobio otkaz.

Ipak, Howe se smatra jednim od najboljih menadžera Premiershipa i ako bi neko bio pravi čovjek za posao u Arsenalu, to je vjerovatno on.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do tada, na klupi londonskog velikana, gledaćemo Arsenea Wengera.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi