Lucas Perez se oprašta od Arsenala

Lucas Perez se oprašta od Arsenala

Edmir Škorić

Lucas Perez nije se naigrao u Arsenalu i nakon samo jedne sezone napušta londonski klub.

Perez je u Arsenal za 20 miliona eura stigao iz Deportiva, ali nije opravdao očekivanja, ali nije ni dobio previše prilika za igru, pa nije mogao da pokaže koliko može. Njegova agent je potvrdio da će otići iz Arsenala.

"Razgovarali smo s Arsenalom i rekli smo da želimo da idemo. Rekli su da nas neće zadržati. Lucas nije slobodan igrač i ne ovisi sam o sebi, ali Deportivo ima prednost", kazao je igračev agent Rodrigo Fernandez Lovelle.

Perez je u dresu Arsenala odigrao 11 utakmica u Premier ligi, četiri u FA Kupu, tri u Ligi prvaka i tri u Liga kupu, a postigao je ukupno sedam golova uz pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako nije bio često u timu, Perez se može pohvaliti da je osvojio FA Kup, ali očito mu je to i jedini trofej u dresu Topnika. Za njega se inače zanima nekoliko timova iz Španije, među kojima i Sevilla, te bivši klub Deportivo.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi