Srbin bez uvijanja priznao: "Ja sam siromašan i došao sam zbog para, ali šta će Ronaldo ovdje?"
Foto - EPA

Spiridonović sasvim iskren

Srbin bez uvijanja priznao: "Ja sam siromašan i došao sam zbog para, ali šta će Ronaldo ovdje?"

Midhat Šljivak

Austrijsko-srpski fudbaler Srđan Spiridonović jedan je od onih koji su karijeru odlučili nastaviti u Saudijskoj Arabiji. On je ove godine potpisao ugovor s drugoligašem Hajerom, gdje zarađuje oko pola miliona dolara godišnje. Njemu je to dovoljno da živi mirno, ali se pita šta će Cristiano Ronaldo tu kada je pun kao brod.

Srđan Spiridonović član je drugoligaša Hajera iz Saudijske Arabije. Nekadašnji mladi reprezentativac Austrije stigao je ovog ljeta za platu od pola miliona dolara na godišnjem nivou i tu namjerava zaraditi novac za miran život.

Ovaj 29-godišnjak je priznao kako je u Arabiju stigao zbog novca, ali mu nije jasno zašto to treba Cristianu Ronaldu koji je već zaradio milijarde.

"Ako hoćete da zaradite onda je Arabija pravo mjesto za vas", rekao je Spiridonović i nastavlja.

"Moja porodica je bila veoma siromašna. Nismo imali ništa, želio sam bolji život za sebe i za porodicu. Zbog toga sam krenuo u svijet fudbala."

Oglasi

"Bio sam miran i povučen dječak, no ne mogu progutati nepravdu. Zbog toga sam direktan i iskren. Da sam imao nekog da me na vrijeme usmjeri, moj fudbalski put bi bio drugačiji", ističe Spiridonović.

Potom se osvrnuo na Cristiana Ronalda koji igra za Al Nassr i to za platu od 200 miliona eura godišnje.

"Da sam na mjestu Cristiana Ronalda nikad ne bih došao ovdje. Ima toliko novca, a želi ga još. Ne razumijem to nikako", tvrdi austrijski fudbaler.

Srđan Spiridonović je karijeru počeo u bečkoj Ausutriji, a kroz karijeru je često mijenjao timove i zemlje.

Igrao je tako u Italiji za Vicenzu i Messinu, bio je u grčkim ekipama Panionis i Atromitos, poljskom Pogonu, Crvenoj zvezdi, turskom Genčelerbirligiju, austrijskoj Admiri i litvanskom Žalgirisu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi