Ronaldo se zaletio na najsnažnijeg sudiju svijeta - Otišao je od njega poražen i u nevjerici

Daronco bez milosti

Ronaldo se zaletio na najsnažnijeg sudiju svijeta - Otišao je od njega poražen i u nevjerici

Midhat Šljivak

Al Nassr je u spektakularnom meču savladao Al Ahli s 4:3. Golova je moglo biti i još jer se igralo bez odbrana, a pravdu je u derbiju dijelio poznati brazilski sudija Anderson Daronco. Mišićavi Brazilac u jednom trenutku je imao zanimljivu raspravu s Cristianom Ronaldom iz koje je portugalski fudbaler otišao razočaran.

Cristiano Ronaldo postigao je dva pogotka u velikoj pobjedi Al Nassra nad Al Ahlijem od 4:3. CR je mogao zabiti još nekoliko golova, no imao je i velikih promašaja.

Ipak, ono o čemu se priča je scena iz drugog poluvremena kada je Portugalac tražio penal od poznatog brazilskog sudije Andersona Daronca, koji je delegiran za ovaj meč.

CR je bio uvjeren da je Daronco trebao svirati penal, odlučio je krenuti prema njemu da mu objasni neke stvari i sve je izgledalo zaista komično.

Iako mu se Cristiano unio u lice, Daronco se nije ni pomjerio. Najsnažniji sudija svijeta je Portugalcu rekao nekoliko riječi, a ovaj je potom otišao potpuno razočaran uz reakciju za pamćenje.

Oglasi

Al Nassr na kraju nije dobio penal, a scena koju je izveo Ronaldo ostat će upamćena.

Anderson Daronco je u centar pažnje svjetskih medija došao prije nekoliko godina kada su njegovi mišići dospjeli u prvi plan na jednoj od utakmica brazilskog prvenstva.

Na tome je stekao veliku popularnost i mnogi ga nazivaju najsnažnijim sudijom na svijetu. Jasno je naravno i zašto.

Večeras se nije uplašio ni velikog Cristiana Ronalda jer ipak je on gazda na terenu.

Oglasi

Najnovije vijesti