Igrači Borussije Dortmund nisu mogli ni gledati šta im je uradio srpski sudija

Na kraju remi protiv PSV-a

Igrači Borussije Dortmund nisu mogli ni gledati šta im je uradio srpski sudija

A. Čaušević

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka PSV i Borussija Dortmund su odigrali 1:1, a u centru pažnje se našao srbijanski arbitar Srđan Jovanović zbog diskutabilne odluke u drugom poluvremenu.

Borussija je imala nešto više od igre u prvom poluvremenu. Poslije prvog dijela izabranici Edina Terzića su imali i rezultatsku prednost od 1:0.

Igrala se 24. minuta kada je Malen pogodio vrlo snalažljivo pošto je provukao loptu između golmana Beniteza i stative.

Od tada su Električari preuzeli incijativu te su imali više od igre. Do izjednađenja su stigli nakon gola iz penala u 56. minuti.

Prethodno je Hummels oštro startao na jednog od igrača PSV-a, a Srđan Jovanović je bez previše razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

Igrači Žuto-crnih su protestvovali, tražili da se odluka promijeni, ali sve je bilo uzalud. Posebno je bilo interesantno na klupi.

Oglasi

Prije samog izvođenja penala zabilježen je trenutak kako jedan od rezervista Borussije uopšte ne može da gleda šta se dešava na terenu.

Spornu situaciju koja je izazvala burne reakcije igrača Borussije kao i sam penal pogledajte ovdje.

Odgovornost za penal je preuzeo De Jong te je bez većih problema zatresao mrežu za ispostavit će se konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do kraja meča nije bilo previše uzbuđenja. Može se reći da je s obzirom na prikazano remi najrealniji ishod utakmice iako je domaćin bio nešto aktivniji u finišu.

Tako će odluka oko putnika dalje pasti u Dortmundu za tri sedmice kada se igra revanš susret.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

senad222
Interesantno da nema niti jedne rjeci na ovau gresku slobodno mogu reci neznanje,kradju.......mogu samo zamisiti koje bi bljuvotinje,vrjedjanja bilo da je ovo ovako uradio nas Pejto
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi