Srebrenica slavi: FK Guber u višem rangu
FOTO: esrebrenica.ba

Izborili plasman u Drugu ligu Republike Srpske

Srebrenica slavi: FK Guber u višem rangu

A. Beganović

FK Guber iz Srebrenice plasirao se u Drugu ligu Republike Srpske grupa Istok.

U okviru posljednjeg 26. kola Regionalne lige RS grupa Istok fudbaleri Gubera su u Šekovićima bili bolji od istoimene domaće ekipe.

Slavio je Guber rezultatom 4:2, a dva pogotka za ekipu iz Srebrenice postigao je Armin Smajilović, dok su se u listu strijelaca upisali i Akmir Karić i Siniša Jevtić. S druge strane oba pogotka za Šekoviće postigao je Danijel Radojčić.

Guber je sezonu okončao na 1. mjestu sa 54 boda, Podrinje je drugoplasirano sa pet bodova, dok je GFK Srspka Varoš odustala od takmičenja, a Proleter J.R je završio na 13. mjestu sa 12 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi