Srebrni Vatreni vraća se fudbalu nakon dvije godine

Iza njega je period za zaborav

Srebrni Vatreni vraća se fudbalu nakon dvije godine

Za Ivana Strinića do prije dvije godine sve je izgledalo kao san.

Bio je standardan igrač u generaciji koja je Hrvatskoj donijela srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, nedugo potom uslijedio je i transfer u Milan, ali onda je krenula kalvarija.

Netom poslije potpisa u Milanu su ustanovili da Strinić ima strčane probleme i da mora pauzirati oko pola godine, a kako nakon toga nije bio u planu, čim je stiglo ljeto stisnuo je ruku Zvonimiru Bobanu i napustio Rossonere.

Od tada do danas Strinić je bez angažmana, prošlo je već dvije godine kada je odigrao zadnju utakmicu, no od fudbala ne odustaje. Intenzivno traga za novim klubom koji će mu pomoći da se vrati na pravi kolosijek.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Do septembra moram pronaći klub, sve je opcija, pa i Hajduk. Primarno bih volio igrati još dvije-tri godine u Evropu, to mi se čini realnijim jer Hajduk ima mlade igrače na bočnoj poziciji", izjavio je Strinić za Sportske novosti.

Strinić iza sebe ima vrlo dobru karijeru. Uz Milan, još je igrao za Hajduk, Dnipro, Napoli, Sampdoriju...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi