Sreća je večeras pogledala Chelsea: Ogromna tri boda za tim Franka Lamparda
Foto - EPA

Velika pobjeda

Sreća je večeras pogledala Chelsea: Ogromna tri boda za tim Franka Lamparda

M. Šljivak
Teme:

Chelsea je u 34. kolu Premier lige kao gost na Selhurst Parku savladao Crystal Palace rezultatom 2:3.


Plavci su imali problema u ovom meču. Domaći tim je konstantno bio veoma blizu da uzme bodove, ali na kraju je tim Franka Lamparda došao do tri velika boda.

Chelsea je odlično ušao u meč. Giroud je zabio za 0:1 u šestoj minuti, da bi u 27. minuti Pulisic nakon sjajne akcije pogodio za 0:2.

Vratio se Palace u 34. minuti. Prekrasan gol je postigao Wilfried Zaha za 1:2.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a do 71. minute mreže su mirovale. Chelsea je u 71. minuti preko Abrahama došao do trećeg gola i vodstva od 1:3, no samo minut kasnije Benteke pogađa za 2:3.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja meča domaći nisu uspjeli da dođu o izjednačenja. Imali su dvije velike šanse, ali ostalo je 2:3 i Chelsea je stigao do velika tri boda.

Watford je savladao Norwich s 2:1 i poslao je Kanarince u niži rang jer su šanse za ostanak zaista male.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Bruka je sta Chelsea radi. Poslije 27 min. vode 2:0 i imaju priliku namlatiti Palace ko vola u kupusu, na kraju ih samo sreća spasi da sačuvaju tri boda da je kojim slučajem ona u 94 min. ušla ostali bi bez bodova. I nije odbrana ni toliki problem koliko je mentalitet ekipe, jednostavno ne znaju prelomiti utakmicu, završiti stvar uvijek tijesno.
4 2
user1590396893
Nek i nas jednom sreća posluži
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti