Srećković: Ponosan sam na svoj tim, biće još radosti

Iskusni fudbaler Radnika

Srećković: Ponosan sam na svoj tim, biće još radosti

Fudbaleri Radnika su proteklog vikenda još jednom pokazali da su pravi hit u proljetnom dijelu šampionata.

U posljednjih šest utakmica Bijeljinci ne samo da nisu izgubili, nego su i primili samo jedan gol, što dovoljno govori o čvrstoći odbrane tima kojeg vodi Mladen Žižović.

Svoj udio u sjajnim rezultatima Radnika ima i Nenad Srećković, fudbaler koji je u neizostavan u prvoj postavi, a upravo je svojim golom u prošlom kolu odlučio meč protiv Sarajeva.

"Potpuno zasluženo smo osvojili tri boda protiv odličnog tima Sarajeva. Odigrali smo utakmicu u visokom ritmu, veoma organizovano i taktički disciplinovano, ne dozvolivši protivniku da se razigra. Ponosan sam na svoj tim, koji posjeduje jak karakter i veliku odgovornost u želji da ispuni sve taktičke zamisli trenera Žižovića. Iz utakmice u utakmicu pokazujemo napredak i vjerujem da ćemo u narednim mečevima donijeti još lijepih momenata i radosti svima koji navijaju za Radnik", rekao je Srećković, čiju izjavu prenosi klupska stranica.

Osvrnuo se i na svoj gol koji sene viđa često na našim terenima.

"Presretan sam zbog prelijepog gola, koji je odlučio pobjednika i koji je došao u pravom trenutku. Taj gol je donio dodatno samopouzdanje meni i mojim saigračima. Nadam se da će ih biti još u nastavku sezone, rekao je lijevokrilni napadač našeg tima".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu Radnik gostuje na Grbavici, gdje će odmjeriti snage sa liderom na tabeli Željezničarom.

"Uvijek je teško igrati protiv klubova koji su navikli da budu u gornjem dijelu tabele. Željezničar je u svakom slučaju favorit, ali mi smo pokazali po ko zna koji put ovog proljeća kako se igra protiv unaprijed favorizovanih ekipa. Nemamo šta izgubiti u toj utakmici, moramo biti hladnih glava kako bi došli do pozitivnog rezultata", zaključio je Srećković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi