Sretan 17. rođendan najboljem prvom dodiru ikada!

Potezi čudesnog Holanđanina se pamte i danas

Sretan 17. rođendan najboljem prvom dodiru ikada!

Nikos Dabizis vjerovatno i dan danas trči ukrug pokušavajući shvatiti gdje je i kako otišao Dennis Bergkamp.

Na današnji dan prije tačno 17 godina je Dennis Bergkamp odlučio zauvijek ući u noćne more nekadašnjeg defanzivca Newcastlea Nikosa Dabizisa.

Bivši as Arsenala je vjerovatno najboljim prvim dodirom, u prijemu Piresovog pasa, izbacio Dabizisa i rutinski poslao loptu ispod tadašnjeg golmana Newcastlea Shayja Givena.

I Arsenal se danas prisjetio kultnog gola Holanđanina iz 2002. godine, a bilo ih je barem još nekoliko jednako dobrih.

Inače, Bergkampa i dan danas mnogi smatraju jednim od najvećih majstora fudbalske igre koji su ikada kročili na travnati teren.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti