"Sretan sam što obući dres kluba koji pravi velike stvari posljednjih godina"

Stjepan Lončar za SportSport.ba

"Sretan sam što obući dres kluba koji pravi velike stvari posljednjih godina"

E. Škorić

Stjepan Lončar ovih dana ima puno razloga za zadovoljstvo. Kockice su se posložile u životu mladog nogometaša, pa će karijeru nastaviti u Rijeci, a paralelno s tim došao je poziv u A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Lončar je igrama u dresu Širokog Brijega uspio da se nametne selektoru Robertu Prosinečkom, a zapazili su ga i u Rijeci, pa će hrvatski velikan ubrzo predstaviti pojačanje s Pecare. Sam nogometaš je za SportSport.ba otkrio da je transfer praktično na pragu da se realizuje.

"Trebalo bi sve da bude gotovo u narednih dan-dva. Još uvijek su ostale neke sitnice, ali recimo da sam novi igrač Rijeke. Valjda mi se neće nešto neočekivano dogoditi. Sretan sam, nije to mala stvar", rekao je Lončar za SportSport.ba, istaknuvši da je svjestan kakav iskorak u karijeri ga očekuje.

"Dugo pratim HNL, Rijeka se dosta digla zadnjih godina. Igrala je Ligu prvaka, Evropsku ligu, konstantno je u vrhu i ima odlične stručnjake i igrače. Mislim da je to najbolje za moju karijeru. I ovi moji iz Širokog koji su tamo rekli su mi da se ne dvoumim puno i da odmah dođem u Rijeku".

Poziv u reprezentaciju kruna je dobrog i napornog rada, ali i motivacija za dalje.

"Čast mi je i ponos igrati za BiH. Tu imamo vrhunske igrače, vrhunske ljude i klase kao što su Džeko i Pjanić, ali i ostali igrači. Uz njih ću lakše napredovati. Pomalo ih upoznajem, a najviše se družim sa ovima s kojima sam bio u mladoj reprezentaciji", kazao je Lončar, kojem se dopada kako radi novi selektor.

"Prosinečki je veliki čovjek, on je zaista pozitivna osoba, a kakav je igrač bio, o tome ne treba trošiti riječi. Mislim da će BiH s njim imati dosta uspjeha", tvrdi Lončar.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Šta očekivati od utakmica protiv Crne Gore i Južne Koreje?

"Nadam se da ću lično dobiti šansu u tim susretima, a naravno da ćemo probati da izborimo što bolji rezultat, ali i da pokažemo što bolje lice", za kraj je rekao uskoro bivši igrač Širokog Brijega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti