Majstor do majstora i golobradi dječak koji je postao svjetska zvijezda

Legenda Premijer lige probudila nostalgiju

Majstor do majstora i golobradi dječak koji je postao svjetska zvijezda

Admin Čaušević

Prije 20-ak godina turniri u malom nogumetu u sarajevskoj Skenderiji su bili itekako popraćeni događaji. 

Tada su fudbalski velemajstori travnjak mijenjali parketom te su svojim dribliznima i potezima oduševljavali prisutne na tribinama kojih je nekad znalo biti i po nekoliko hiljada, posebice u derbijima Sarajeva i Željezničara.

Bulend Biščević, legendarni kapiten FK Željezničar je objavio fotografiju prepunu nostalgije, barem među navijačima Plavih s Grbavice. 

Na fotografiji nastaloj prije 18 godina se nalazi tada neki od najboljih igrača Premijer lige i jedan golobradi dečko. U pitanju je tada 16-godišnji Edin Džeko (gornji red, treći s lijeve strane op.a.), a danas svjetska zvijezda i jedan od najboljih napadača svoje generacije. 

Tu su još Dželaludin Muahremović, Kenan Hasagić, Admir Derviši, Denis Karić, Senad Žerić, Sretko Vuksanović, Arben Avdija, Eldin Huseinspahić...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ante fijamengo
Ovi su sakrivali loptu pitarima :-)
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi