Srna nakon 15 godina napravio neočekivan transfer

Hrvatski fudbaler promijenio sredinu

Srna nakon 15 godina napravio neočekivan transfer · Zvanično

Nekadašnji kapiten hrvatske reprezentacije Darijo Srna napravio je uistinu neočekivan transfer.

Iako se činilo da će Srna nakon dugogodišnje epizode u Šahtaru preseliti u Inter, koji se interesovao za njegove usluge, na kraju je ovaj 36-godišnji hrvatski fudbaler prešao u Cagliari.

S ovim italijanskim timom Srna je, kako je i zvanično potvđreno na klupskoj stranici, potpisao jednogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još jednu.

Srni je Cagliari tek treći klub u dosadašnjoj igračkoj karijeri nakon Hajduka i Šahtara. Najveći trag je svakako ostavio u ukrajinskom klubu za koji je kroz 15 godina ubilježio rekordnih 536 nastupa, a znak poštovanja Šahtar je umirovio Srnin broj 33.

"Ovo će zauvijek biti broj Darija Srne. Ovo nije zbogom, ovo je 'vidimo se kasnije'. Definitivno ćemo za njega organizirati utakmicu u kojoj će još jednom navući dres Šahtara", otkrili su iz Šahtara.

Srna će svakako timu iz Sardinije biti od koristi. Ako ništa drugo, barem da ne strepe za opstanak i dogodine. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

Kettenhund
Sretno kapetane!!!
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti