Srna novi kapiten "kockastih"
Novi lider Hrvatske reprezentacije

Srna novi kapiten "kockastih"

Edmir Škorić

Novi kapiten Hrvatske repreznetacije je Darijo Srna, kojeg je imenovao Slaven Bilić, a predložio bivši kapiten Niko Kovač. Srna će već protiv Rumunije nosti traku oko ruke.

Nakon što se od reprezentacije oprostio Niko Kovač, Bilić je traku odlučio predati Dariju Srni, desnom beku Šahtara i najboljem igraču tog kluba za 2008. godinu.

Dosta je razloga zašto upravo Srna postaje novi kapiten i vođa "kockastih". Jedan od tih razloga je i činjenica da je on drugi strijelac "vatrenih", samo Davor Šuker je ispred njega. Srna je upisao 17 pogodaka u nacionalnom dresu, gol manje imaju Zvonimir Boban i Niko Kovač.

On je u dresu Hrvatske do sada nastupio na dva prvenstva Europe i na jednom svjetskom prvenstvu, što je dobar učinak za jednog igrača. Srna je kapiten Šahtara i tamo se naučio nositi kao lider svog tima, a Rinatu Ahmetovu je poput sina. 

Slaven Bilić prije nekoliko dana nije htio otkriti novog kapitena, navodno je želio pričekati okupljanje reprezentacije, no ta informacija se ipak "probila" u javnost.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Dakle, u Bukureštu na utakmici Rumunije i Hrvatske, Darijo Srna će nositi kapitensku traku i tako zamijeniti Niku Kovača u toj ulozi. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.