Redsi i dalje maksimalni, na Anfieldu pale i Svrake
EPA

Četiri pogotka na Anfieldu

Redsi i dalje maksimalni, na Anfieldu pale i Svrake

Peto kolo engleske Premier lige otvoreno je utakmicom na Anfieldu između Liverpoola i Newcastlea.

Do prije nekoliko sezona ovo je bila neizvjesna utakmica, no danas Liverpool ne samo da je aktuelni šampion Evrope, nego je i prvenstvo otvorio sa četiri pobjede. Očekivano na kraju su slavili upravo Redsi, i to rutinski sa 3:1.

No, krenimo redom. Utakmica po Kloppovu momčad nije najbolje počela i već od sedme minute gosti su bili ti koji su vodili, a za prednost od 1:0 pobrinuo se Willems koji je s ivice kaznenog prostora poslao neodbranjiv projektil ka golu Redsa.

Slavlje u gostujućem taboru nije trajalo dugo. Svega 11 minuta kasnije uslijedilo je izjednačenje, a stvari na početak, nakon asistencije Robertsona, vratio je Mane. Senegalski fudbaler do odlaska na odmor uspio je još jednom da zatrese mrežu Newcastlea i donese preokret svom timu.

I u drugom poluvremenu Liverpool je bio opasniji, ali nekih većih pokušaja nije bilo sve do samog finiša, tačnije do 72. minute kada se u strijelce upisuje i Salah. Pokupio je Salah precizan pas koji je poslao Firmino i potom savladao golmana udarcem u donji desni ugao.

Poslije ovog trijumfa Liverpool je i dalje vodeći s 15 bodova iz pet utakmica, dok je Newcastle tek na 16. poziciji s četiri boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier League, 5. kolo:

Liverpool - Newcastle 3:1

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi