Nastavljen haos u Francuskoj: Navijači se sukobili sa policijom, zapalili mrežu, gađali igrače

Nemile scene u St., Etienneu

Nastavljen haos u Francuskoj: Navijači se sukobili sa policijom, zapalili mrežu, gađali igrače

H. Zilić

Utakmica francuske Ligue 1 između St. Etiennea nije ni počeo.

Razlog su domaći navijači koji su na teren bacili baklje zbog loših igara svog tima.

Tu nije bio kraj, obzirom da su najvatreniji navijači Zelenih kreunli u obračun sa policijom, a neredi su eskalirali ispred tribine gdje su najveće pristalice jednog od najtrofejnijijh francuskih klubova. Pored toga, navijači su i raznim predmetima gađali igrače domaćeg tima.

Oglasi

Nije prvi put da navijači u Francuskoj prave haos, a Ligue 1 kažnjava klubove, međutim kazne očigledno ništa ne znače, tako da su za nedjeljni derbi između Marseillea i PSG- poduzete drastične mjere.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Šta će biti sa utakmicom između St. Etiennea i Angersa još nije poznato, obzirom da je i mreža ispred tribine uništena nakon bakljade, sve manje su šanse da će meč biti odigran večeras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi