VAR 'pogurao' PSG protiv Angersa
Foto - EPA

Trijumf Parižana

VAR 'pogurao' PSG protiv Angersa

M. Šljivak

PSG je večeras na Parku Prinčeva pobijedio Angers sa 2:1 u susretu 10. kola francuske Ligue 1.

Mauricio Pochettino u ovom meču nije mogao računati na Neymara i Lionela Messija koji su se tek vratili sa reprezentativnih obaveza i njihov izostanak se itekako osjetio u igri.

PSG je u prvom poluvremenu imao 70 posto posjeda lopte, ali kreiranje šansi je bio veliki problem.

Mbappe, Icardi i Rafinha nisu uspjeli napraviti apsolutno ništa u fazi napada, PSG je ostao bez šuta u okvir gola, a Angers je svoju šansu iskoristio.

Igrala se 36. minuta kada su gosti jedan od rijetkih izleta pred gol pretvorili u pogodak i to nakon zaista odlične akcije.

Sofiane Boufal je odlično pronašao Angela Fulginija u kaznenom prostoru, a ovaj matira Donnarummu za prednost gostiju od 1:0.

Oglasi

Nastavak meča očekivano donosi dominaciju PSG-a, a u 69. minuti konačno Sveci stižu do gola. Mbappe je uposlio Danila, a ovaj pogađa za 1:1.

U 87. minuti PSG stiže do preokreta i pobjede. Sudija je pregledao VAR i odlučio je da je Capelle igrao rukom. Pokazao je na bijelu tačku, a Kylian Mbappe pogađa za 2:1.

Parižani su uvjerljivo prvi sa 27 bodova, dok je Angers četvrti sa 17 bodova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 10. kolo:

PSG - Angers 2:1

Top Komentari

Klicko
Francuski real m
7 8
amza
Ovo im.je 4 tekma koju dobijaju s varom i produzetku od 10 min unistise fudbal ovi seici i novci
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi